Agendaoverzicht

Specialisatiemodule Novilo Executieve functies

5 oktober 2017
Locatie: Feniks Talent
Datum: 14 maart 2018
Tijd: 09:30 tot 16:30

Spelenderwijs executieve functies versterken

Als leren vanzelf gaat en de lesstof te gemakkelijk is, missen kinderen de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen. Taakinitiatie, doorzetten, doelgerichtheid, concentreren, het werkgeheugen en metacognitie komen pas aan bod als het lesaanbod op maat is. Hoogbegaafde leerlingen hebben dus extra uitdaging nodig om deze vaardigheden te ontwikkelen. De inzet van spelletjes is hiervoor bijzonder effectief gebleken.

In deze module kun je de kennis die je al hebt over executieve functies verdiepen en gaan toepassen. Je leert bepalen voor welke executieve functies een kind begeleiding en training nodig heeft. Vervolgens ga je onderzoeken welke spellen welke vaardigheden aanspreken en ga je met medecursisten oefenen om die spellen daarvoor te gebruiken.

De trainer, Monique Schaminee, ontdekte al doende dat er letterlijk spelenderwijs enorm veel valt te leren. Grenzen opzoeken, uit de comfortzone komen, iets nieuws aangaan, een groeimindset ontwikkelen: via spellen kun je op een breed gebied coachen. In haar plusgroepen gebruikt Monique dit dan ook voor het leren leren, leren denken én leren leven. In deze module heb je de kans om deze bijzondere manier van begeleiden te leren van iemand die al jarenlang met beide benen in de praktijk van onderwijs en hoogbegaafdheid staat.

Op de volgende data zal de specialisatiemodule gaan plaatsvinden:

  • Woensdag 14 maart 2018
  • Woensdag 11 april 2018
  • Woensdag 16 mei 2018

Trainer: Monique Schaminée

509
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties