Agendaoverzicht

Tweedaagse conferentie 5 en 6 oktober

26 september 2017
Datum: 5 oktober 2017 - 6 oktober 2017
Tijd: 09:00 tot 17:30

Samen leren leven

Werken aan een inclusieve maatschappij​

Doelgroep: Schoolbestuurders en hun partners bij gemeenten, jeugdhulpverlening en leerplicht, leidinggevenden en medewerkers van samenwerkingsverbanden po en vo, jongeren, ouders.

Georganiseerd door: leidinggevenden van samenwerkingsverbanden, de PO-Raad en de VO-raad.

Passend onderwijs geeft ruimte om te werken aan een inclusieve maatschappij. Ruimte die schoolbesturen, samenwerkingsverbanden en partners kunnen én willen benutten. Het uiteindelijke doel, een samenleving waarin diversiteit vanzelfsprekend is en gewaardeerd wordt. Waarin iedereen kansen krijgt om de eigen talenten te ontplooien.

Hoe werken we aan een duurzame transitie in het belang van een inclusieve maatschappij en hoe kan inclusiever onderwijs hieraan bijdragen?  De conferentie stimuleert, prikkelt en inspireert de deelnemers om deel te nemen aan deze transitie, vanuit ieders eigen taak en doelstelling. Maar de conferentie gaat ook in op de praktische vragen en dilemma’s die daaruit voortvloeien voor ons dagelijks werk. Wat betekent ‘de inclusieve maatschappij’ voor onze gezamenlijke inspanningen voor het dekkend netwerk van (basis)ondersteuning, tot en met de zorg? Wat kan het betekenen voor de volgende generatie ondersteuningsplannen die velen van ons in deze periode schrijven?

De vele positieve reacties op de Proeverij van 19 mei inspireerde de organisatoren voor de opzet van de tweedaagse. Tijdens deze bijeenkomst proefden de deelnemers aan verschillende perspectieven (bekijk de presentatie). Zij werden op die manier aan het denken gezet over de rol van het onderwijs, van leerkracht tot samenwerkingsverband. Tijdens de tweedaagse brengen we de verschillende perspectieven samen die nodig zijn voor onze gezamenlijke opdracht: werken aan een inclusieve maatschappij.

Bekijk het programma.

Praktische informatie

Voor wie Schoolbestuurders en hun partners bij gemeenten, jeugdhulpverlening en leerplicht, leidinggevenden en medewerkers van samenwerkingsverbanden po en vo, jongeren, ouders.
Wanneer Donderdag 5 en vrijdag 6 oktober 2017
Waar congrescentrum De Werelt in Lunteren
Kosten € 25,- per dag
Kosten diner € 40,-
Aanmelden U kunt zich via het aanmeldformulier aanmelden.
Workshops Bekijkt u hier het overzicht van de workshops. U kunt op dit aanmeldformulier uw keus voor de workshop zichtbaar maken.
Reeds aangemeld? Indien u zich reeds heeft aangemeld, dan ontvangt u een aparte mail met een link naar uw eigen aanmeldformulier.

Aanmelden kan tot en met 29 september 2017

519
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties