Agendaoverzicht

9 oktober *Wegens succes herhaald*: Breinprikkelende bijeenkomst in de KnapVilla voor po en vo

15 september 2017
Locatie: Knapvilla
Datum: 9 oktober 2017
Tijd: 10:00 tot 16:00

In april zijn diverse docenten, schoolleiders en IB-ers bijeengekomen in de KnapVilla in Wijchen. Ze hebben ontzettend veel inspiratie opgedaan hoe ze de leeromgeving in en om de school nog beter kunnen laten aansluiten bij de leerbehoefte van de leerlingen en de visie over onderwijs die deze scholen hebben. Kennis over het brein omzetten naar de praktijk, dat is het uitgangspunt deze dag. Vanwege het grote succes wordt deze dag herhaald en nu met open inschrijving:

 

Doe jij 9 oktober ook mee?

 

Wil jij ook:

 

  • Weten hoe het brein werkt? Een dag bij KnapVilla start altijd met een presentatie over het lerende brein. Er worden breinprikkelende vragen gesteld.
  • Ervaren hoe verschillende ruimtes zijn ingericht en hoe deze je intrinsieke motivatie voeden om te gaan ontdekken? Je gaat het "leven-lang-leren-pad" bewandelen. Hier doe je veel ideeën opdoen om een leeromgeving te creëren die past bij jouw onderwijsvisie. Het pad begint bij de voorschoolseopvang en loopt door ruimtes van het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs. In elke ruimte ligt ook nog eens een schat aan materialen!
  • Je eigen voorkeuren en talenten ontdekken? Tijdens het lopen van het pad ontdekt je ook je eigen voorkeur.
  • Je eigen ervaringen delen, maar ook de mooie verhalen van anderen meenemen? Er is veel ruimte voor uitwisseling. Je ontmoet collegae uit het hele land, iedereen heeft zijn eigen voorbeelden hoe we het onderwijs steeds een beetje mooier maken.
  • Weten hoe je je eigen brein actief kunt houden? We gaan neurobics doen en je krijgt diverse tips om je eigen brein te laten zweten en gezond te houden.
  • Lekker eten en drinken? En uiteraard is er een heerlijke lunch en zijn er de hele dag lekkere versnaperingen.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze dag, maar er zijn slechts 16 plekken, dus schrijf je snel in en ontmoet elkaar maandag 9 oktober in Wijchen.

1089

Deelnemers

HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties