Agendaoverzicht Bewaren

Masterclass 'Psychotherapie voor hoogbegaafden: uitdaging of zegen?' (Engels)

4 maart 2017
Datum: 27 maart 2017
Tijd: 09:00 tot 17:00

Speciale aandacht voor pilot onderwijs-zorg multidisciplinair team PPFrumau en SWV de Meierij

Masterclass voor GGZ-professionals door buitenlandse psychotherapeuten & samenwerking zorg en onderwijs.

RINO Zuid organiseert in samenwerking met het IHBV een (voor GGZ-professionals) geaccrediteerde masterclass. De doelgroep bestaat uit psychotherapeuten, psychiaters en (GZ- en andere) psychologen die nu al therapeutisch werken met hoogbegaafden en de GGZ-professionals die daar belangstelling voor hebben. Met name workshop multidisciplinaire team ook geschikt voor ECHA-specialist hoogbegaafdheid.

De Masterclass wordt verzorgd door twee buitenlandse psychotherapeuten die beiden jarenlange ervaring hebben in het begeleiden en behandelen van hoogbegaafde volwassenen: Lisa Erickson, uit Seattle (VS) en Maggie Brown uit Nieuw Zeeland. Beiden komen in maart naar Nederland om hun kennis te delen met andere professionals die met hoogbegaafden werken. De masterclasses voor kind en jeugd worden verzorgd door team Psychologenpraktijk Frumau (Willy Peters & Mia Frumau, team PPFrumau) en Marij Persons ECHA-specialist hoogbegaafdheid. We zullen in de workshop over het multidisciplnaire team bespreken hoe we adolescenten die zeer depressief en moe zijn helpen ook op het gebied van onderwijs en hoe we een intensieve samenwerking tussen zorg en onderwijs hebben opgezet, hoe ons preventieproject eruit ziet en hoe onze pilot is opgezet om drop out in en handelingsverlegenheid bij het onderwijs te voorkomen. 

De programmacommissie vanuit Nederland bestaat uit Noks Nauta, arts en psycholoog; Corine van der Veer, psychotherapeut; Cassandra Zuketto, psychiater en Mia Frumau, psychotherapeut en KJ- en Gz-psycholoog.

Omdat dit een bijzondere bijeenkomst wordt, naar ons weten de eerste in zijn soort, zullen ook professionals uit deze doelgroep in andere landen worden benaderd. Naast uitwisselen van kennis en ervaring met deze twee psychotherapeuten, hopen we dat er ook aandacht komt voor wetenschappelijk onderzoek en dat er op deze dag een start wordt gemaakt met het vormen van een community van mensen die op dit gebied actief zijn. We willen hierin ook de samenwerking zoeken met andere professionals uit zorg en onderwijs die eenzelfde intensieve samenwerking als PPFrumau en SWV de Meierij hebben of zoeken zodat ook hier een netwerk opgezet kan worden. Uiteraard betreft dit alles de meest complexe problematiek. 

Thema's zijn trauma, schaamte, zelfkennis, affectregulatie en casuistiek.

Deze dag zal plaatsvinden op 27 maart 2017 in Eindhoven en omvat drie dagdelen.

De inschrijving verloopt via de website van RINO Zuid 

956
Reageren
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties