Agendaoverzicht Bewaren

Opleiding tot Positive Discipline Parent Educator

31 januari 2017
Datum: 11 november 2017 - 12 november 2017
Tijd: 10:00 tot 17:00

Opleiding tot gecertificeerd ‘Positive Discipline Parent Educator’ 
 
Onderzoek toont het belang aan van persoonlijkheidsvorming bij kinderen. Dit vraagt aandacht voor hun sociale en emotionele ontwikkeling. Het Sociaal-Cultureel Planbureau (SCP, 2014) stelt dat aandacht op dit gebied belangrijker is voor later sociaal en professioneel succes dan eenzijdige aandacht voor intelligentie.  
 
Positive Discipline leert deze belangrijke vaardigheden op een bijzonder toegankelijke manier. En dit zonder het gebruik van straf en beloning, maar vriendelijk & vastberaden, de twee pijlers van effectief en plezierig opvoeden. 
 
Deelnemers aan de opleiding leren:

  • Eenvoudig toepasbare gereedschappen voor de bevordering van zelfdiscipline en intrinsieke motivatie bij jonge mensen.
  • Samenwerking en wederzijds respect te verbeteren.
  • Inzicht verkrijgen in uitdagend gedrag.
  • De toepassing van gezinsoverleg voor het leren van sociale en andere vaardigheden zoals empathie, communicatie, probleemoplossend vermogen, zelfdiscipline en verantwoordelijkheid.
  • Door ervaringsgerichte activiteiten zich te verplaatsen in de wereld van het kind en te begrijpen wat werkt en wat niet.
  • Cursusbegeleiding voor ouders en opvoeders volgens Positive Discipline.

 

‘Children DO better when they FEEL better’. 
 
Positive Discipline is een internationaal programma dat kinderen en jonge mensen stimuleert om verantwoordelijke, respectvolle en vindingrijke leden van de samenleving te worden. Zonder straffen en zonder toegeven: maar vriendelijk én vastberaden. 

 

Data opleiding
11 & 12 november 2017
van 10.00 - 21.00 uur op zaterdag en van 9.00 -16.00 uur op zondag

Trainers
Ruth Broekhuizen & Neda Djavdan-Badcoubei

Ruth Broekhuizen is vanaf 1997 werkzaam bij Praktijk voor Bemoediging voor persoonlijke groei, opvoeding en relatie. Zij volgde haar opleiding aan het Adler Dreikurs- instituut in Duitsland, gebaseerd op de sociale psychologie van Alfred Adler. Zij is ook gecertificeerd EFRC-relatiecounselor.  Onlangs rondde zij haar opleiding af bij de Positive Discipline Association in de VS. Haar aandachtsgebied is het gezin in de breedste zin van het woord. Ruth is getrouwd, heeft drie kinderen en vier kleinkinderen. 
 
Neda Djavdan-Badcoubei heeft na haar studie Cognitieve Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Utrecht en werkzaamheden in de IT het roer omgegooid. “Mensen helpen is mijn grote passie.” Het is deze passie, haar enthousiasme en betrokkenheid die leidde tot het volgen van diverse opleidingen in de Individual Psychologie en Encouraging bij het Meer Moed instituut in Assen en bij het Schoenaker instituut in Genemuiden. In de zomer van 2016 heeft zij haar opleiding tot Certified Postive Discipline Trainer in de VS afgerond. Vanuit haar praktijk MoedTrainingen & Counseling begeleidt zij mensen naar een betere omgang in hun relaties binnen het gezin, met henzelf en in hun werk.

Kosten:
Opleidingskosten, inclusief materiaal: € 475,- Voor verblijfskosten, zie inschrijving.
Tijdens de opleiding verblijft u op  Conferentieoord de Poort in Groesbeek. 
 
Inschrijving:
Opleiding en verblijf in Conferentieoord De Poort te Groesbeek. Ga naar de website van De Poort voor inschrijving en verblijf. 
 
(Maximaal 20 deelnemers)

info@positivedisciplinenederland.nl

834
Lees meer over: opleiding opvoeden
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties