Agendaoverzicht

Workshop 21th century skills: online laboratorium maken met Go-Lab

7 september 2016
Datum: 17 mei 2017
Tijd: 15:30 tot 18:30

Voor wie
Leerkrachten primair onderwijs

Doel
Passend bij Wetenschap en Techniek is het maken van een digitale leeromgeving voor kinderen vanaf 10 jaar met behulp van inquiry learning based activities (onderzoekend leren). Leerlingen experimenteren op gestructureerde wijze en proberen probleemgestuurde opdrachten op te lossen. Zo ontwikkelen leerlingen diepe conceptuele kennis over een specifiek domein. Leerkrachten kunnen zelf een leeromgeving maken of een Inquiry Learning Space (ILS) aanpassen voor de eigen doelgroep.

Inhoud
Voorafgaand aan de workshop bekijkt u de website van Go-Lab en ontdekt u de verschillende mogelijkheden. Tevens maakt u een persoonlijk account aan, zodat u tijdens de workshop een start kan gaan maken met het bouwen van uw eigen digitale leeromgeving. Tijdens de workshop leert u aan de hand van de Inquiry Learning Cycle om een goede lesomgeving te bouwen voor uw leerlingen. Bereidt u zich maar voor op een echte doe-workshop.

Voorbereiding
Twee weken voorafgaande aan de workshop ontvangt u van de docent een opdracht per mail ter voorbereiding op de bijeenkomst. U kunt hierbij denken aan het aanmaken van een account en het exploreren van de Go-Lab website. Tevens neemt u een laptop en materialen mee die bruikbaar zijn voor uw leeromgeving.

Validatie Registerleraar.nl 

Kosten
De workshop kost € 50 p.p.

Algemene informatie

Deze workshop hangt samen met de opleiding Specialist Hoogbegaafdheid & Differentiatie, de workshop is afgeleid van het onderdeel Uitdagende leermaterialen. Sommige onderdelen uit de workshop komen overeen met de leerstof van de opleiding, maar grotendeels zijn de onderdelen uniek en specifiek ontwikkeld voor deze workshop.

Meer informatie en inschrijven via de website van de Hogeschool Utrecht.

1408
Lees meer over: onderzoekend leren
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties